11 Eylül 2007 Salı

300 Kilo Patlayıcıyla Ankara'yı Yıkacaklardı


Ankara'da Sabah Erken Saatlerinde Gelen İhbar Üzerine Kurtuluş'taki Çok Katlı Otopark'ta Tespit Edilen Bomba Yüklü Vito Aracın İçinde 300 Kilo Tnt Patlayıcı Varmış. Patlayıcı Etkisiz Hale Getirildi...


Sıhhıye'de Çok Katlı Otoparkta Şüphe Üzerine Arama Yapılan Araçta 300 Kilogram Tnt Patlayıcı Ele Geçirildiği İleri Sürüldü. Patlayıcıların Etkisiz Hale Getirildiği Bildirildi.

Sıhhıye'de çok katlı otoparkta şüphe üzerine arama yapılan araçta 300 kilogram TNT patlayıcı ele geçirildiği ileri sürüldü. Patlayıcıların etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Başkent'de Sıhhıye Çok Katlı Otoparkı'nda bir araçta ele geçirilerek etkisiz hale getirilen patlayıcının 300 kilogram sodyum nitrat maddesi olduğu açıklandı.


Edinilen bilgiye göre, otoparkta sabah saatlerinde dedektör polis köpekleri tarafından tespit edilen patlayıcının bugüne kadar ele geçirilen en yüksek miktardaki patlayıcı olduğu öğrenildi. Patlayıcı, bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek laboratuvarda incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 11-12 Eylül nedeniyle olası saldırılara karşı yaptığı çalışmalarda istihbarat birimleri bombalı bir saldırı olacağı yönünde tespit yaptı. Bu kapsamda Sıhhıye Çok Katlı Otoparkı'nda dedektör köpekler tarafından yapılan aramada mavi renkli ve 06 VMP 11 sahte plakalı Panelvan Vito marka minibüs tipi araçta patlayıcı madde tespit edildi. Tespitin ardından çok katlı otoparkın bulunduğu bölge araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bu arada, bölgenin doğalgazı da kesildi. İtfaiye ve ambulans ekipleri bölgede önlem aldı. Ankara Valisi Kemal Önal ve Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, olay yerinde çalışmaları koordine etti. Bomba uzmanlarının sabah saatlerinden itibaren başladıkları çalışmalar sonucunda bomba etkisiz hale getirildi. Çalıntı plaka takılı olan aracın incelenmek üzere Gölbaşı'nda bulunan Bomba İmha Eğitim Merkezi'ne götürüleceği öğrenildi. Öte yandan, bölgede alınan önlemler halen devam ediyor.

Hiç yorum yok: