14 Eylül 2007 Cuma

Yeni Başlıyanlar İçin Skill'ler Nelerdir ?

Yeteri Kadar yardımcı olmaya çalışacağım..eksik yada yanlış bildiğim birşey varsa söyleyiniz..Ayrıca Bazı skill'leri bilmediğim için bazıları alıntıdır. İyi Oyunlar

Alchemy
Alchemy yeteneği Ultima Online'da özellikle PvP de sizin en çok gerek duyacağınız craftsman skill lerinden birisidir.. Alchemy yeteneğiniz ile panzehirler, tedavi iksirleri ve patlayıcılar yapabilirsiniz.
Alchemy yeteneğini kullanabilmek için potion(şişe) yapmanız gerekir. Bunun için gerekli yetenek, malzeme(reagent), mortar ve pester ve de boş bir şişe(bottle) gerekir...
Bu özelliği tam olarak hazırlamak için, mortar ve pester'inize çift tıklatın sonra istediğiniz büyülü şişeyi seçin ve onaylayın.. Yeteneğiniz geliştikçe, o kadar çok menü çıkacaktır.. Eğer çantanızda ki boş şişe dolduysa işleminiz gerçekleşmiş demektir...
Alchemy yeteneği en hızlı;
0-30 -> Vendordan öğrenerek(teach)
30-50 -> En kolay yapılan büyü şişesini yapın. Kolayca artacaktır
50-70 -> Greater Heal,Strength ve Cure gibi..
70-90 -> Greater Explosion ve Cure gibi..
90-100 -> Deadly poison ile en hızlı şekilde artar..

Anatomy
Warrior ve healerların, özellikle healerlar için çok gerekli olan bu skill karşınızdaki kişinin anatomisini anlayabilmek için gereklidir.
Türkiye de ki serverlerda çoğunlukla Anatomy 80 üzerisi, Heal 80 ile resurrect [karakteri canlandırma] yapmaya imkan verir.

Animal Lore
Animal Lore yeteneği özellikle Tamer veya Veteriner iseniz en gerekli yeteneklerden birisidir.. Sahip olduğunuz hayvan veya benzeri bir yaratığın size karşı bağlılığını ve neler yiyebileceğine bakabilirsiniz.. Diğer bir özelliği Tamer'lar için çok gereklidir.. Bu yeteneğiniz yoksa özellikle zor tame edilen hayvanları tame etseniz bile sözünüzü geçiremessiniz. En son özelliği ise Veterinary yeteneğini seçenler için idealdir. Hayvanı zehirden kurtarmak için çok gereklidir..

Animal TamingAnimal Taming yeteneği bazı hayvanları ve yaratıkları kendi kontrolünüzün altına almak içindir. Örneğin bir mustang gibi. Bu yetenek yeterince zor bir şekilde artar. Bu yetenek için gerek duyacağınız yeteneklerin başında Magery gelecektir. Çünkü o hayvanın nerede spawn olduğu veya bir yerden bir yere 5 tane hayvan ***ürmek için gate açmak zorunda kalabilirsiniz.

Blacksmith
Blacksmith yeteneği Ultima Online'da size eğer kendinizi geliştirirseniz para kazandıracak yeteneklerin başında gelir. Bu yetenek tabii ki bu yüzden kolay değildir.. Bunun için bir de Mining [mining bölümünü okuyunuz] yeteneği şarttır. Çünkü Blacksmith özelliğinde kullanmanız gereken malzeme Mining Skiliniz ile çıkacaktır. Tinkering yeteneğini de öğrenmeniz size yarar sağlayacaktır.

Camping
Camping yeteneği Türkçe anlamını bildiğiniz üzere Kamp yapma yeteneğidir.. Ultima Online'da bu yetenek pek fazla kişi tarafından yapılmaz. Ana özelliği eğer bir orman veya benzeri bir yerde oyundan çıkmak istiyorsanız oyunda bildiğiniz üzere 1 dakika [bazı shardlarda farklıda olabilir] gibi bir zaman asılı kalırsınız.. Burada devreye bu yeteneğiniz girer. Kindling ve bedroll alıp ilk olarak ateşinizi yakın sonra size Burası güvenli diye bir mesaj gelince bedroll ü serip oyundan çıkın.. Tabii yeteneği güçlendirmek o kadarda zevkli değildir.

Carpentry
Carpentry yeteneği ile sandalye, tahtadan kalkan ve masa gibi ev eşyaları yapabilirsiniz.. Bu yeteneğin size kazandıracağı tek şey tabii ki parası olacaktır.. Fakat bu yeteneği kasmak için sabrınız gereklidir.. Bir kademe bile atlamak sizi acayip şekilde rahatlatacaktır. Bu derece zordur.

Bu yeteneği en hızlı;
En başta kutular yapın daha sonra kalkan yapmaya başlayın ve yavaş yavaş artmaya başlasın. Sonra masa yapın ve 75'e ulaştığınızda artık Staff yapmaya başlayın ve devam edin.

Cartography
Cartography yeteneği pek ihtiyaç duyulan bir yetenek değildir.Bu yetenek ile dünyanın haritasını çizebilirsiniz. Ve satıp ufak kârlar elde edebilirsiniz.. Diğer bir özelliği ise hazine alanlarını bulabilmesidir.. Bu özelliği çok beğenilir fakat her zaman bulamayabilir veya bulunca açamayabilirsiniz.
Başka bir özelliği ise eğer gemi ile seyahat ediyorsanız idealdir. Nereye gitmek istediğinizi haritanızı üzerinde seçip sonra başlarsanız istediğiniz yerleri gezebilirsiniz...

Cooking
Cooking yeteneği ile tuttuğunuz balıkları pişirip yiyebilir veya diğer bir başka çiğ yemekleri pişirip satabilirsiniz.. Aslında pek ihtiyaç duyulmayan bir yetenektir. Eğer bulunduğunuz serverda Cooking için hakikaten özel bir menü oluşturulmuş ise o zaman çok zevkli bir hale gelebilir.(Ultima-Online Asgard shard'ında böyle bir menü mevcut değildir.)

Evaluating Intelligence
Evaluating Intelligence yeteneği bir insanın ya da yaratığın büyü gücünü anlamanız için birebirdir.Diğer Bir Özellik ise Büyü atarken bonus vermesidir.Ama sanırım Asgard Shard'ında bu bonus aktif değil.
Nasıl artar:
Makroyu tavsiye ederim. (Mage geliştirirken kendiliğinden artacaktır.)

Fencing
Fencing yeteneği uzun silahlar ile dövüşmenizi sağlayan yeteneklerden biridir. Bu yeteneği kullananlar genellikle silahlarını zehirlerler ve öyle saldırırlar çünkü uygulama oranı daha fazladır. Tek kötü özelliği kalkan kullanamamasıdır..

Fishing
Fishing yeteneği anladığınız gibi Balıkçılık anlamına gelmektedir. Bu yetenek ile balık tutup Cooking özelliği ile pişirebilir ve bunları satarak güzelce para kazanabilirsiniz.. Bazen Fishing yeteneği ile denizden armor veya silah bile çıkarabilirsiniz. Eğer yeteneğiniz 90'a ulaşmış ise artık geminiz ile açılıp Ağ yöntemi ile tonlarca balık tutabilir ve para babası olabilirsiniz.

Healing
Healing yeteneği özellikle Savaşçılar(Warrior) için ideal yeteneklerin başında gelir. Bu yetenek ile gücünüzü eğer azalmış ise arttırabilir ve zehirlenmişseniz o zehiri sindirtebilirsiniz.. Bu yetenek için Anatomy yeteneği bonus katacaktır.

Bandajı nasıl bulacağınız konusu ile şöyle;
Bir kuzu veya koyun bulun veya spawn'ını bulun. Gidin dagger ile onların kıllarını kesin.. Sonra bir terziye giderek bunları bandaj haline getirin...Asgard'da terzi vendorlardada kumaş bulmanız mümkün..Yada satın alabilirsiniz.

Inscription
Inscription yeteneği özellikle Mage'ler için bir geçim kaynağı olabilir.. Bu yetenek ile spellbook, scroll ve runebook gibi itemler yapabilirsiniz.. Bunları yapabilmek için tabii belli bir yetenekte gereklidir.. Onun için ilk önce Magery kasmanız gereklidir.. Çünkü ne kadar magery'iniz artarsa o kadar menüde yapabileceğiniz şeyde artıyor!

Lumberjacking
Lumberjacking yeteneği Ultima Online'da ağaçları kesmeniz için gerekli yeteneği ve gücü sağlar. Bu yetenek sayesinde Okçu'lar için oklar yapabilir, Carpenter iseniz yardımcı yetenek olarak kullanabilirsiniz.. Lumberjacking bir çok kişi tarafından kullanılan ve normal bir artış hızı ile artan yetenektir..

Magery
Magery yeteneği Ultima Online'da bulunan en kapsamlı ve zevkli diyebileceğimiz yeteneklerin başında gelir.. Bu yetenek ile hem savaşçı yönünüz olacaktır hemde yanında inscription yeteneği öğrenirseniz para kazandıracaktır.. Magery yeteneği için gerekli duyulan yetenekler en başta evaluating intelligence'dir.. Çünkü bu yetenek ile büyünüz fizzle yani bozulma olayı meydana gelmez.. Eğer güçlü bir mage olursanız Mage Robe giyme fırsatınız da olur. Bu da sizi çok karizma bir görünüme sokabilir. [Zevk meselesi]
Reagent olaylarını oyunda kolayca anlayabilirsiniz..
Not : (Asgard Shard'ında mage robe giyebilmeniz icin combat skill'lerininizin bulunmaması gerekmektedir...)Ayrıca Nasıl Arttıralacağı Forumlarımızın Yardım Bölümünde Çok iyi Birşekilde Acıklanmıştır.

Meditation
Meditation yeteneği Magery için gerekli yeteneklerdendir.. Yaptığınız büyü ile düşecek olan Mana'nızı kolayca bu yetenek ile arttırabilirsiniz. Kendinize meditasyon uyguladığınızda eğer yürür veya büyü yaparsanız o meditasyon bozulur ve yeniden yapmak zorunda kalırsınız!

Nasıl Artar :
Mage skill'inizi arttırırken magro ayarlarında 2. Uo loop'da Örneğin: F1 tuşuna use skill + meditation + 1000 şeklinde ayarlarsanız kendiliğinden artacaktır.

Mining
Mining yeteneği öncelikle Blacksmithler için en gerekli yeteneklerden birisidir. Mining işlemini yapmak için bir madene girmeniz ve pick axe ile kazmanız gerekmektedir. Böylece çıkardığınız item ile birlikte yeteneğiniz de gelişecektir.

Parrying
Parrying yeteneği kendini koruma yeteneğidir. Özellikle kalkan ile.. Savaşçı(Warrior) için en ama EN gerekli yetenektir.Yani karşınızda ki kişi size bir kılıç veya benzeri bir item ile vurduğunda eğer güçlü ise bu yeteneğiniz onu hissetmessiniz bile.. Yalnız buraya ekleyeceğim en önemli husus bence bu yeteneği en başta karakter kurarken seçmeyin. Örneğin Swordmanship, ve Tactic i 50 yapın, Parrying 0 kalsın. Çünkü diğerleri artana kadar bu zaten onların seviyesine ulaşmış olacaktır.. Teach yaparsanız daha rahat arttırabilirsiniz..

Poisoning Kısaca : (deatly Poison)
Poisoning yeteneği karşınızda ki bir kişiyi veya yaratığı zehirlemeniz için gerekli bir yetenektir.. Öncelikle Assasin yapacak kişilere tavsiyemizdir. Ne kadar poisoning yeteneğiniz artarsa o kadar güçlü zehir yapabilir ve belkide sadece bir zehirleme ile karşınızdaki kişiyi öldürebilirsiniz.. Mageler içinde PvP sırasında gerekli yeteneklerin başındadır. Ayrıca Posioning yeteneği ile belli silahlara veya itemlere de zehir koyabilir ve böylece karşıda ki kişiye değdiği anda ona zehri bulaştırabilirsiniz...

Resisting Spells
Resisting Spells yeteneği ile size atılan bir büyünün gücünü azaltırsınız.. Ayrıca Ruhsal Gücünüz ile kendinizi tedavi edebilirsiniz.Bu yetenek Asgard Shard'ında 60'a kadar kolay gelen bir yetenekdir.O yüzden tavsiyem bir vendora gidin ve teach edin. Eğer 30 yeteneği bana yetmez diyorsanız..Not: ( Asgard Shard'ında eyer bu yeteneğiniz 100 (grandmaster) ise %15 kadar kendizi tedabi edersiniz.

Nasıl Artar :
Makro yöntemi İle Örneğin : F1 Tuşuna use skill+ Resisting Spells +1000 şeklinde..

Swordmanship!!!!!
Swordmanship yeteneği benim her oynadığım serverda ilk olarak kurduğum karakterlerde yaptığım yeteneklerin başında gelir. Bence oyunda ki en güzel yetenek budur. Çünkü kendinizi bir Şovalye olarak görmenizi sağlar .. Bu yeteneğin yanında Tactic ve Parrying gibi yeteneklerde tuzu biberi olur.

Swordmanship yeteneği en hızlı;
Elinize bir satır alın ve box yapmaya başlayın.. İyi bir şekilde artmaya başlayacaktır

Tactics
Tactics yeteneği bir Savaşçı (Warrior) için gerekli yeteneklerdendir.. Böylece karşınızda ki kişiyi ıskalama derdiniz azalır. Bu yetenek box yaptıkça artacaktır.Bonus gibi etkileride mevcuttur.

Tailoring
Tailoring yeteneği Türkçesi Terzicilik anlamına gelen bir yetenektir.Elbiseler, şapkalar ve mage robe gibi şeyler dikmenizi sağlar..Mage robe dikebilmeniz için tailoring skill'inizi 100 (grandmaster) yapmanız gerekmektedir.

Tinkering
Tinkering yeteneği Carpenterlar için tamamlayıcı, Minerlar için eşya zorluğu yaratmayıcı özellikleri barındırır.. Örneğin bir Carpenter tahtadan yapar bir çok şeyi. Fakat bazen tinkering ile de katkıda bulunulan çok değerli itemlerde mevcuttur. Diğer bir örnek ise Miner'sınız ve pick axe'niz kırıldı. Yanınızda 10 tane taşımanıza gerek yok. Hemen yapın. Bu yetenek yaptıkça gelişen yeteneklerdendir. Özel olarak uğraşmanıza gerek yok.Ve tinker yeteneğinin vazgeçilmezi ve bütün savaşçı charların ihtiyacı Tp de yapabileceksiniz.

Tracking
Tracking yeteneği ile olayı başlattığınızda o civarda bulunan hayvan veya yaratıkları size listeler. Tamerlar için son derece önemli bir yetenektir. Yeteneğiniz geliştikçe o kadar fazla alanı tararsınız..


Wrestling
İlk önce Şunu demek istiyorum eyer mage charınız var ise mutlaka gereken bir yetenek!Wrestling yeteneği günümüz Türkçesiyle boks veya güreş anlamlarına gelmektedir. Bu yetenek için etkisi olan bonus sağlayan iki yetenek mevcuttur. Arms Lore ve Anatomy'dir. Arms Lore ile Disarm özelliği meydana gelir. Böylece karşınızda ki kişinin silahını düşürebilirsiniz. Anatomy ile birleşince ise karşınızda ki stun olur. Yani paralize olur. Ve daha fazla canını ***ürme şansınız artar. Bu yetenek yaratıklara veya box yapa yapa artar..

Hiç yorum yok: