20 Kasım 2007 Salı

50 KİŞİLİK PASTA TARİFİ VE RESMİ

50 KİŞİLİK PASTA TARİFİ VE RESMİ
Malzemeler: (50 kişilik)
Alt kat Pandispanya (madeira keki - 30 cm.)
• 625 gr.un
• 2 paket kabartma tozu
• 550 gr. yumuşak tereyağı
• 550 gr. toz şeker
• 10 yumurta
• 4 yemek kaşığı limon suyu
Üst kat Pandispanya (madeira keki - 23 cm.)
• 450 gr. un
• 1 paket kabartma tozu
• 350 gr. yumuşak tereyağı
• 350 gr. toz şeker
• 6 yumurta
• 2 yemek kaşığı limon suyu
İç malzemesi:
• Keki ıslatmak için süt
• Frambuaz sosu (hazır dondurma soslarından) ya da frambuaz reçeli / marmelatı da kullanabilirsiniz.
• Dondurulmuş frambuaz
Krema için:
• 6 paket toz krem şanti
• 6 çay bardağı soğuk süt
Bunun yerine pastacı kreması da kullanabilirsiniz:
• 1 litre süt
• 8 yemek kaşığı un
• 4 paket vanilya
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Üst kaplama ve süsleme için:
• Pembe ve beyaz renkli şeker hamurları (1′er kg.)
• Süsleme için minik şekerlemeler
• Yenilebilir simli tozlar
• Gıda boyası kalemleri (ya da yumurta akı, gıda boyası ve pudra şekeri ile hazırlayacağınız icing)
• Çeşitli kurdeleler ve istediğiniz süsleme malzemeleri

Hiç yorum yok: