1 Aralık 2007 Cumartesi

Otomobil 25 Milyon Dolara Sanatla Buluştu



Doğuş Otomotiv, 25 Milyon Dolar Yatırımla Maslak'ta Otomobille, Kültür, Sanat ve Tasarımı Buluşturdu.


Doğuş Otomotiv, 25 milyon dolar yatırımla Maslak’ta otomobille, kültür, sanat ve tasarımı buluşturdu.

Danışmanlığını Amerikalı tasarımcı Walt Behnke’nin yaptığı "Otomotion" isimli yeni deneyim merkezinde, bir tarafta yılın 365 günü fuar ortamında Doğuş Otomotiv’in bünyesindeki otomobiller sergilenirken, eş zamanlı olarak yaklaşık 850 metrekarelik esnek kullanım imkanı sunan aktivite merkezinde ise çeşitli etkinlikler, konsept sergiler, konserler düzenlenecek. Türkiye için bir ilki temsil eden Otomotion, 9 Kasım’da kapılarını dünyaca ünlü Einstein sergisiyle birlikte açacak.


FİKİR BABASI ŞAHENK: Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, bu merkezi otomobil tutkusu ve kent yaşam kültürünün buluşma noktası olarak hedeflediklerini belirtti. Bilaloğlu, Otomotion’un fikir babasının Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk olduğunu vurguladı. Bilaloğlu, OtoMotion’da Volkswagen Binek, Volkswagen Ticari Araç, Seat, Skoda, Audi, Bentley, Lamborgini ve Porsche gibi uluslararası markaların yer alacağı 4200 metre karelik bir showroom oluşturulduğunu belirterek, "Merkez, 11 bin 200 metre karelik etkinlik ve showroom alanının yanı sıra satış sonrası hizmetlerin sunulduğu Doğuş Oto Maslak servis alanını ile 28 bin metrekare alana ulaşıyor. 4 futbol sahası büyüklüğünde bir deneyim merkezi" diye konuştu. Bilaloğlu, OtoMotion’un Doğuş Otomotiv’in ürün ve hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra çeşitli organizasyonlara, sergilere ve toplantılara da ev sahipliği yapacağını kaydetti.

YOĞUN TRAFİĞE ALTERNATİF: OtoMotion’un Amerikan Danışmanı Walt Behnke ise OtoMotion’un, Porsche Müzesi ve Volkwagen Autostadt gibi benzerlerinden önemli farklılıkları bulunduğunu anlatarak, OtoMotion’a gelecek herkesin, merkeze tekrar gelmesini sağlayacaklarını söyledi. Merkezin nasıl bir çekim merkezi haline geleceğine ilişkin bir soru üzerine Behnke, OtoMotion’un sürekli değişim ve devinim içinde olacağını, esnek kullanım imkanı sunan aktivite merkezinde çeşitli etkinlikler, konsept sergiler ve konserlerin yer alacağını anlattı. Maslak’ta iş çıkış saatlerinde yaşanan yoğun trafiği hatırlatan Behnke, trafikte kalmak yerine, trafik rahatlayıncaya kadar OtoMotion’da keyifli bir vakit geçirilebileceğini söyledi.

Einstein sergisine 300 bin kişi bekleniyor

OTOMOTION, 9 Kasım 2007’de dünyada büyük ilgiyle karşılanan Einstein sergisiyle birlikte açılacak. Mart 2008’e kadar OtoMotion’da açık kalacak sergiyi 4 ay boyunca 300 bin kişinin ziyaret etmesi beklenirken, sergi süresince düzenlenecek canlı performanslar, etkinlikler, konferans ve workshoplar da serginin tamamlayıcı etkinliklerini oluşturacak.
www.buketforum.com

Hiç yorum yok: