15 Eylül 2007 Cumartesi

2008 erkek modası Şık Takım Elbiseler Dönüyor

Şık Takım Elbiseler Dönüyor!"

İtalya'nın Milano kentinde yapılan '2008 İlkbahar / Yaz' erkek modası defilelerinde şık ve çekici takımlar dikkat çekti..

İtalya'nın Milano kentinde ünlü modacılar İlkbahar / Yaz koleksiyonlarını sundu.. 2008 yılı modasında yazlık erkek şortları giderek kısalırken, takım elbiselerde oldukça resmi bir çizgi ve askeri bir hava göze çarptı.. Defilede Versace, Prada, Emporio Armani , Valentino gibi birçok ünlü ünlü modacı kreasyonlarını tanıttı.


Versace'den tahrik edici kıyafetler..


Versace'nin ilk mankeni düğmesiz baharlık ceket ve üzerinde gri bir yağmurlukla (trenchkot) podyuma çıktı... Ceketler yelek şeklini almıştı.. Ceket, geleneksel dar veya daha geniş bir Versace pantolonla tamamlanmıştı.. İçine, kasları gösteren ince, ağ şeklinde bir tişört giyilen konsept, sahil veya havuz kenarı için düşüldü.. Çoğu koleksiyon oldukça
resmiydi. Çok özel akşamlarda giyilebilecek yün ve ipek karışımı kumaşlardan imal edilen takımlar oldukça şıktı.. Tek düğme ceketler, tek düğmeye kadar inen, derin V yakalı tahrik edici kazaklar erkekleri çok çekici kılacak. Versace'nin şort ve mayoları ise oldukça farklı ve gizemliydi.. Versace bu dönemde Rus tasarımcı Alexander Plokhov ile çalıştı. Plokhov 'Cloak' / Pelerin adlı koleksiyonunda askerlerden esinlendi.. Gianni Versace'nin izinden giden Donatella Versace, 10 yıl önce ölen abisi yaşasaydı koleksiyonu değiştirteceğini düşünerek kendi stilini bulmayı tercih etti.


Dolce Gabbana çöl ve askerlerden ilham aldı..


Yaz kumlarının üzerindeki Dolce Gabbana'nın koleksiyonu ise, çöllerden kum sürüklemiş gibiydi. İlkbahar / Yaz koleksiyonunda çok cepli askeri pantolonlar, gömlekler ve düz pantolonlar bulunuyor. Ağır eşyaların taşınabileceği, dayanıklı ve sağlam kopçalı kumaş kemerler, çantalar koleksiyonun aksesuarları arasında yer alıyor. 2008 yazında Dolce & Gabbana, kırmızı ve çiçekli parlak renklerde bermuda şortlarını uyumlu kolsuz tişörtlerle sundu.. Koleksiyonda yazlık bez spor ayakkabı seven erkekler için sınırlı sayıda ultra yumuşak ve parlak deriden hazırlanmış spor ayakkabılar hazırladığını da duyurdu.


Burberry'den yenilik rüzgarı..


Burberry de, askeri kıyafetlerden esinlenilen tasarımlarının ipuçlarını verdi ancak ağırlıklı olarak Sgt. Pepper's'a bağlı kalmıştı.. Çekici ve popüler koleksiyon, sarı, turkuaz, yeşilin her renginde sunuldu. Askerlerden esinlenilen ceketler, kazaklar ve üstler farklı ve parlak tonlarda, altın renginde de hazırlanmıştı.. Koleksiyon ayrıca, her tür farklı kumaş, neopren, deri ve hatta plastikten hazırlanan klasik Burberry yağmurluğu ile doluydu.. Akşam için smokin de vardı.. Burbery bermudalar gemicilikle ilgili temalar, derin maviler, mercan rengi, sarı ve turkuaz renklerle hareketlendirilmişti.. Giysilerin temasındada yer alan kaprisli çizgi balık ve ahtapot resimli gömlekler, tişörtler, kolye
ve bilezik olarak mhazırlanan parlak renkli deniz kabukları, deniz yıldızları ile oldukça çekiciydi.


Gianfranco Ferre'nin son koleksiyonu..


62 yaşındaki Gianfranco Ferre'nin beyin kanaması geçirmeden önce hazırladığı son koleksiyonu olan 2008 İlkbahar / Yaz koleksiyonunda göz yaşları vardı.. Gianfranco, defilede tanıtılacak kıyafetlerin tüm detayları ile müziklerini hastalanmadan önce hazırlamıştı.. Koleksiyon denizden esinlenerek hazırlanmıştı.. Kumaşlar, deniz mavisinin üzerine düşen güneş ışıkları gibi parlak.. Kusursuz takımlar, çok yumuşak işlenmiş deri ceketler ve heykeltraşın şekil verdiği gibi modellenmiş gömlekler, Fianfranco'nun 'modanın mimarı' olarak tanımlanmasının nedenini açıklıyordu..

Hiç yorum yok: