9 Eylül 2007 Pazar

KURAKLIK TÜRKİYE'Yİ VURDU


KURAKLIK TÜRKİYE'Yİ VURDU
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, “Kuraklık bir ay bütün Türkiye'yi kapsadı” dedi.
Bakan Unakıtan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Eskişehir'de katıldığı, kentin sorunlarının çözümüne ilişkin toplantıda yaptığı konuşmada, küresel ısınma nedeniyle su konusunun öne çıktığı zaman kentin sulama sorunlarını ele almak istediklerini belirterek, kentin ileri gelenleriyle ve idari amirleriyle bu toplantıyı düzenlediklerini kaydetti.

Toplantıda konuşulanların Eskişehir'de yapılacaklar konusunda yol gösterici olacağını ifade eden Bakan Unakıtan, şöyle konuştu:

“Eskişehir çok sıkıntı çekmiyor ama kuraklık Eskişehir'imize de geldi. Kuraklık bir ay bütün Türkiye'yi kapsadı. Kuraklık büyük kısmı Konya ve Kırşehir olmak üzere Eskişehir'i de etkiledi. Bu durumda yeni önlemler almak ve politikaları yenilemek gerekiyor. Mesela su zenginliklerimizden Sakarya bizden doğuyor ve gidiyor. Sakarya Nehri'nden yeteri kadar istifade edemiyoruz. Bunu artırmamız gerekiyor. O zaman birtakım depolamalar yapmamız gerekiyor. O konunun uzmanı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu. Bakan Eroğlu suyla ilgili sorunların çözümünde yardımcı olacak.”

Hiç yorum yok: