9 Eylül 2007 Pazar

LADİN ABD'Yİ KORKUTMADI



LADİN ABD'Yİ KORKUTMADI
Beyaz Saray, Bin Ladin'in son video bantında bir tehdit olmadığını düşünüyor
Beyaz Saray, El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin'in son video bantıyla ilgili olarak, bu bantta ABD'ye yakın bir zamanda saldırı düzenlenebileceğine ilişkin bir haber verilmediğinin düşünüldüğünü açıkladı.

Amerikan Fox News televizyonunun sorularını yanıtlayan ABD Başkanı George Bush'un iç güvenlik danışmanı Frances Townsend, ilk incelemelerden sonra Amerikan istihbarat birimlerinin kasetteki kişinin Bin Ladin olduğunu düşündüğünü belirtti. Townsend, "Ancak kasetteki hiçbir şey bir saldırı için ışık yakıldığına işaret etmiyor" dedi.

Bin Ladin'in son yıllarda da düzenli olarak benzer mesajlar yayımladığını belirten Townsend, "Bu, tam da en iyi yaptığı iş. Bu adam, bir mağaranın dibinden kendini ifade eden ve bu kasetleri yayımlamaktan başka gerçek bir gücü olmayan bir firaridir. El Kaide'nin saldırı düzenlemeye kararlı olduğunu biliyoruz. Bunu ciddiye alıyoruz ama bu kaset tehditten başka bir şey içeriyor gibi görünmüyor. Bu bir propaganda" ifadesini kullandı.

Usame Bin Ladin'in, 3 yıl aradan sonra, 11 Eylül'ün yıl dönümüne yakın yayımlanan video kasetinde, El Kaide lideri doğrudan tehditte bulunmuyor, ABD'nin kan kaybettiğinden ve Irak'taki başarısızlıklarından söz ediyor.

Hiç yorum yok: