5 Aralık 2007 Çarşamba

Gabar Dağı'nda bir subay şehit

Gabar Dağı'nda bir subay şehit


DHA - ŞIRNAK - Gabar Dağı'nda düzenlenen operasyonda 7 Ekim'de 13 askeri şehit eden terörist gruptaki altı PKK'lı öldürüldü. Çatışmada Özel Kuvvetler'de görevli Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu şehit oldu.
Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, önceki gün Şırnak Küpeli (Gabar) Dağı bölgesinde PKK'lılara yönelik bir operasyon gerçekleştirildiği belirtilerek, "Kış hazırlıklarını sürdüren ve güvenlik güçlerine yönelik eylem arayışında bulunan bir grup PKK terör örgütü mensubuna yönelik olarak yapılan operasyon sırasında Küpeli Dağı bölgesindeki bir sığınakta teröristlerle sıcak temas sağlanmıştır" denildi.
Açıklamada 'Teslim ol' çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu çatışma çıktığı belirtilerek şöyle denildi: "Altı terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, teröristlere ait sığınakta bol miktarda erzak ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 7 Ekim 2007 tarihinde bir astsubay ile 12 eri şehit eden gruba mensup oldukları değerlendirilmiştir. Çatışmada bir subayımız şehit olmuştur."
Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde sınır ötesindeki PKK kamplarına top atışı yapılırken kaza meydana geldi. Er Hüseyin Vural şehit oldu, beş asker yaralandı.

Hiç yorum yok: