5 Aralık 2007 Çarşamba

HABERLER malatya katlimamı

Malatya katliamında 'görüntü' bozuldu
Sanık Günaydın'ın hastanedeki 10 günlük görüntüsü teknik nedenle imha edildi. Kamerayı değiştirmekle görevli üsteğmenin azmettirici olduğuna dair ihbar var

İSTANBUL - Malatya'da misyoner katliamının bir numaralı sanığı Emre Günaydın'ın, tedavi gördüğü hastane odasında çekilen kamera kayıtlarıyla ilgili görevlendirilen üsteğmen 'şaibeli' çıktı. 10 günlük görüntüler teknik nedenlerle imha edilirken cinayetlerden sonra Türkiye Protestan Kiliseleri Birliği'ne gelen bir ihbar mektubunda, Üsteğmen H. İ.'nin cinayetin azmettiricileri arasında olduğu öne sürülmüştü.
Malatya'da 18 Nisan'da beş kişi, misyonerlik yaptıklarını öne sürdürdükleri Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, Necati Aydın, Uğur Yüksel'i işkence yaparak ve boğazlarını keserek öldürdü. Kaçmaya çalışırken balkondan düşen sanık Günaydın ağır yaralandı. Sanıkların liderleri olduğunu belirttikleri Günaydın'ın tedavi gördüğü oda iki güvenlik kamerasıyla 24 saat izlendi.
Ancak davanın açılması sürecinde kamera kayıtlarının önemli bölümünün eksik olduğu anlaşıldı. Avukatların dava dosyasında yaptıkları incelemelere göre; Malatya Cumhuriyet Savcılığı hastanedeki kameraların ses kaydı özelliği olmadığı için değiştirilmesini istedi. Cinayetten on gün sonra hastaneye giden güvenlik görevlileri bu kameraları söktürerek yerine ses kaydı özelliği olan kameraları taktırdı. 'Teknik nedenlerle on günlük kayıtları kopyalayamadıkları' yönünde tutanak tutan görevliler kayıtları imha etti.
Güvenlik görevlileri arasındaki bir isim de şüphelerin artmasına neden oldu. Savcılığın 27 Nisan 2007 tarihli yazısıyla görevlendirilen Üsteğmen H. İ.'nin adı 25 Mayıs 2007'de Türkiye Protestan Kiliseler Birliği'ne gelen bir ihbar mektubunda da geçiyor. Birliğin Ankara'daki adresine Malatya'dan gelen ve Ali A. imzalı mektupta Üsteğmen H. İ.'nin Günaydın'ı yönlendiren kişilerden olduğu anlatılıyor: "Günaydın'ı azmettiren kişi komutanımız Mehmet Ülger'in yönlendirmeleriyle İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Ruhi Babat'tır. Babat'ı ilk irtibata geçiren kişi Üniversite Karakol Komutanı H. İ.'dir."
Malatya İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ülger, ihbarla gündeme gelen iddiaları yalanlamıştı. Yine bu ihbarla gündeme gelen Ruhi Babat'ın gerçek ismi Ruhi Abat. Abat'ın misyonerlikle ilgili tezleri bulunuyor

Hiç yorum yok: