5 Aralık 2007 Çarşamba

MEHMETCİK TETİKDE HAZIR

Sıfır noktasında hareketli saatler. Mehmetçik her an göreve hazır durumda...

05.12.2007 14:07
Kuzey Irak sınırı yakının bulunan Türk askerleri, terör örgütü PKK'ya yönelik olası sınır operasyonu öncesinde, her an göreve hazır hale getirildi. Kanimasi bölgesinde konuşlanan ve buraya Dilmen Tepesi adını veren Mehmetçik, tetikte bekliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına son vermek ve kontrol altında tutmak amacıyla aldığı güvenlik önlemleri çerçevesinde Irak sınırındaki güvenlik önlemlerini artırdı. Bölgede karlı ve yüksek dağlarda sınıra hakim tepelerde Türk askerlerinin mevzilendiği görülürken, zırhlılar olası bir PKK saldırısına karşı karakol ve çevresinde bulunan tepelerde hazır halde bekletiliyor. Kuzey Irak sınırının son yerleşim noktasında bulunan Kanimasi bölgesinin Türkiye tarafında konuşlanan Türk Birlikleri'ne ait zırhlı araçların namluları yüksek dağlara çevrili.

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Hakkari bölgesindeki askeri hareketlilik yaşanan kış mevsimine rağmen aralıksız devam ediyor. Bugünde sabahın ilk saatlerinden itibaren Hakkari'deki birliklerden hareket eden 20 araçlık askeri konvoy, Irak'ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesine hareket etti. Depin mevkiinde toplanan askeri konvoy daha sonra Çukurca ilçesine doğru yola çıktı. Askeri konvoyun geçişi sırasında Hakkari-Çukurca karayoluna geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.



Türk birliklerinin en yoğun olarak bulunduğu Kanimasi'de kasabayı giden karayolunun her iki yanındaki tepelere konuşlanan Türk birliklerinde görevli askerler zaman zaman karayoluna inerek devriye görevi de yapıyor.

Irak'ın son yerleşim yeri ve sınırın Türkiye ile olan sıfır bölgelerinden biri olan Kanimasi bölgesinde bulunan Türk Birliğinin bulunduğu tepeye beyaza boyatılmış taşlarla yazılan "Dilmen Tepesi" de dikkat çekiyor.

Bunun dışında birliğin hemen 1 kilometre aşağısında ise Kürdistan bayraklı bir bina görülüyor. Türk askerleri tankların üzerinde görülürken, çevrede bulunan yerleşim alanında ise Mehmetçiğin sağladığı güven ve önlemle normal yaşam devam ediyor.

Sarp ve yüksek dağlardan oluşan bölgede kar ve soğuk hava hissedilir derecede. Yüksek yerlere ise kar yağmış durumda.

Öte yandan bölgeye yakın yüksek bir bölgede askeri mevzi yakınında dumanların çıkması dikkat çekti.

Hiç yorum yok: